Het bedrijf en het probleem

Een goed bedrijf, op de verkeerde plek !!

Boels is één van de meest gerenommeerde verhuurbedrijven in Europa als het gaat om de verhuur van machines, gereedschappen, units en catering- en event-equipment. Boels heeft inmiddels 300 filialen en 1800 bouwmarkt-outlets in 9 landen.

Boels verhuurt zo ongeveer alles, zoals Construction Equipment, Hoogwerkers, Lifting and Materials Handling, Bouwplaatsinrichting, Site Accommodation, Bouwliften, Geo & Safety, Power, Rail Equipment, Climate Control en Betonbewerken.

Boels heeft in Nederland slechts een zeer klein aantal regionale steunpunten. Dat zijn locaties waar de meest zware bedrijfsvoertuigen en  materialen worden opgeslagen, onderhouden en schoongemaakt. Een daarvan is sinds begin 2012 gevestigd op de locatie Schoenerweg/Zalkerveerweg in Zwolle.  In Zwolle wordt al het materiaal verzameld vanuit heel Noord-, Midden en OostNederland . Voor Boels was het een uitbreiding van een bestaande gewone” verhuurlocatie van eenvoudig materiaal.

De omwonenden ervaren grote overlast van deze locatie. De overlast bestaat uit hoogfrequent gepiep van de machines en uit het langdurig laten (proef)draaien van verbrandingsmotoren met een laag frequent geluid met een verhoogd toerental.  Ook heeft men veel overlast van de overvloedige verlichting van het bedrijfsterrein.

Boels heeft zeker geprobeerd in onderling overleg met de omwonenden de overlast te beperken. Maar we moeten constateren, dat dat niet tot structurele oplossingen kan en zal leiden.

De vraag is nu: hoe is het mogelijk dat de Gemeente Zwolle toestemming heeft gegeven om deze “uitbreiding” te laten plaatsvinden.  Het Industriegebied Westenholte is een zogenaamd gezoneerd industrieterrein. De bedoeling daarvan is om direct aanwonenden beter te beschermen tegen geluidsoverlast (!?!??)

Advertisement