Overlast? Maak het “tastbaar”

Beste mensen,

Onderstaande mail is op 02-12-2013 verstuurd naar:
–          Gemeenteambtenaren/B&W
–          Gemeenteraadsleden
–          Stentor
–          Rechtbijstandsverzekeraars (ARAG,Unive, Achmea)

Wonend aan de rand van de wijk, landelijk gelegen, grenzend aan het Nationaal Landschap IJsseldelta.  Rust.  Tormentilweg en Zalkerveerweg in Zwolle.

En dan…. Een nieuw veel geluid producerend verhuurbedrijf, Boels BV, vlak achter je huis. Kan dat zomaar ? Ja dat kan zomaar.

Als omwonenden hebben wij grote overlast en melden dat bij de Gemeente. Nu zal menigeen denken: een gevalletje NIMBY (Not In My BackYard). En daarom willen wij de overlast wat “tastbaarder” maken.

We kiezen een willekeurig dagdeel, donderdagmiddag 28 november.

Hieronder treft u de links aan van beeld- en geluidsopnamen van die middag.

U heeft de keuze uit:

Video 1: “Moment van de Dag” 28-11-2013
(exemplarisch voorbeeld van de overlast:  1,5 minuut aaneengesloten herrie.)

http://www.youtube.com/watch?v=pRIRoBGdrpg&feature=youtu.be

Video 2: compilatie van 30 MINUTEN indringend akoestisch gepiep

(Tijdens die donderdagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur. Dit is nog los van de “gewone” overlast van de motoren van de machines)

http://www.youtube.com/watch?v=1N_zu5tVfwU&feature=youtu.be

Vermeldenswaard is nog dat in een akoestisch rapport deze indringende piep-herrie niet wordt meegenomen omdat “Op het eigen terrein wordt de achteruitrijsignalering van de machines in principe uitgeschakeld”. De werkelijkheid is dus echt anders: 30 minuten gepiep tijdens een willekeurige middag.

Als omwonenden laten we het er uiteraard niet bij zitten. Tot slot benadrukken we dat de oorzaak van deze overlast niet bij Boels BV ligt, maar bij de Gemeente Zwolle. En wel  in de manier hoe de Gemeente Zwolle ten aanzien van de vestiging van het bedrijf heeft gehandeld. Of juist heeft nagelaten te handelen.

Wordt (helaas) vervolgd.
Bewoners Tormentilweg en Zalkerveerweg

Advertisement