Overlastmelding 76 “HET GAAT MAAR DOOR”

Melding Vrijdag 14/03/2014. Naam: (bekend bij Gemeente), Tormentilweg 8042MH Zwolle

Eventuele opmerking of toelichting:
Vrijdag 14-03-2014: HET GAAT MAAR DOOR.

  • Bedrijvigheid naast onze woonomgeving? Geen probleem, het grenst immers al 30 jaar aan elkaar.
  • Iets meer bedrijvigheid omdat we blij kunnen zijn dat er in deze tijden nog bedrijven floreren? Oké.
  • Vrachtwagens die (liever niet te vaak natuurlijk) komen en gaan? Dat hoort er nu eenmaal bij.
  • Hogedrukspuiten om machines schoon te spuiten? Daar hebben we niet echt last van.
  • Af en toe een toeterende vrachtwagen? Dan doen mensen elkaar de groeten.

MAAR…… die buitensporige herrie van idioot grote bouwmachines die onder vol vermogen heen en weer en op en neer gaan, vergezeld door belachelijk luide alarmsignalering gaat echt ieder perk te buiten.
Het is ook belachelijk dat Gemeente Zwolle niet optreedt en dat blijkbaar de bewoners eerst zelf maar moeten gaan aantonen dat het een onacceptabele en van normaal afwijkende herrie is. Midden op een industrieterrein of ver van bewoning is die herrie geen probleem. Dat wéét Boels ook en daarom zitten ALLE vestigingen van Boels en concurrentie op industrieterreinen, vér weg van bewoning.
Probleem is (óók voor Boels) dat de Gemeente het bedrijf destijds verkeerd heeft voorgelicht of nog erger helemaal niet heeft voorgelicht/geadviseerd. Gemeente dacht volgens ons “mooie plek aan de rand”. Dat blijkt ook wel door taalgebruik van de Gemeente bij de eerste overlastmeldingen. Zij spraken toen over “het buitengebied”. Nou niet dus, pal bij woningen.

Boels is een zéér professioneel bedrijf en zit ook echt niet te wachten op dit gedoe, dat hen in de bedrijfsvoering hindert (mag ’s nachts geen herrie maken) of gaat hinderen (Beperkingen aan de herrie overdag).

Gemeente, realiseren jullie je dat het in de huidige situatie niet meer gaat om woongenot van burgers maar om welzijn? Jullie hebben daar een maatschappelijke verantwoordelijkheid in.

Gemeente Zwolle : ACTIE en neem je verantwoordelijkheid

Advertisement