Overlastmelding 90: Meten met twee maten?

Melding Donderdag 20 maart 2014. Naam: (bekend bij Gemeente) Tormentilweg 8042MH ZWOLLE
De melding gaat over::
“Zaak Boels t.a.v. Milieuinspecteur B.A. van der G.”
Sorry voor de late melding, maar ik heb een aantal hectische dagen achter de rug. Juist daarom zou ik willen genieten van een goede nachtrust, maar helaas ! Ik woon naast een bedrijf dat géén enkele rekening wenst te houden met haar buren. U hoeft het vast niet te raden, want volgens mij is er maar één bedrijf in Zwolle, welke onterecht een activiteitenvergunning heeft gekregen van de gemeente Zwolle en dat is Boels aan de Schoenerweg.
OOK gisterenmorgen en vanmorgen was het weer raak. Voor dag en dauw wordt er lawaai gemaakt. Brullende motoren en onterecht gebruik maken van achteruitrijsignalering.

Voor mijn werk heb ik regelmatig te maken met activiteitenbesluiten in diverse gemeenten. Mijn ervaring daarbij is, dat wij als bedrijf in al deze gemeenten ECHT rekening moeten houden met de omgeving en met de regelgeving. Zelfs na het ontvangen van een vergunning, kan een ambtenaar die als handhaver controles uitvoert van mening zijn dat wij ons niet (helemaal) aan de regels houden. Dus moeten wij (en terecht) aanpassingen doen. Doen wij dat niet dan volgt automatisch een sanctie. In de meeste gevallen een geldboete voor iedere keer dat de overtreding wordt begaan. WAAROM doet de gemeente Zwolle dit niet in het geval van Boels. Zo lijkt het net of er met twee maten wordt gemeten in Nederland. Zijn er soms andere belangen in het spel, waar wij als burgers onder moeten lijden? Waarom legt de gemeente géén hogere eisen op aan Boels. Ook dat is namelijk een mogelijkheid. Is er door de gemeente al eens geadviseerd aan Boels om met dit bedrijfsonderdeel te verhuizen naar een geschikte plek? Dit onderdeel moet ver weg van de bewoonde wereld een plekje zoeken op een industrieterrein. Het zou Boels sieren als zij zelf deze weg zouden inslaan en excuses maken aan de bewoners van Westenholte vanwege de jarenlange overlast.

Nou maar hopen dat wij van Boels morgenochtend weer eens door mogen slapen tot aan de wekker, tjeeee dat zou eens wat zijn !!

Advertisement