“Zwolle hanteert strenge regels” ?!?

logortvoostOp de site van RTV Oost is een artikel opgenomen met de kop:
“Zwolle onderzoekt muziekevenementen na klachten over geluidsoverlast”

Het gaat over de diverse openluchtconcerten tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag.
In het artikel komt de volgende passage voor:
“Het is Zwolle een klein beetje een raadsel waarom zoveel inwoners geluidsoverlast ervaren. Mogelijk dat de weersomstandigheden een rol spelen. De organisatoren houden zich in elk geval goed aan de regels, blijkt uit onderzoek. Bovendien hanteert Zwolle strenge regels.”
openluchtconcert

“Bovendien hanteert Zwolle strenge regels????” Als direct omwonenden van het Bovenregionaal Onderhoudscentrum van Boels in Zwolle merken we weinig van die “strenge regels”. Bij ons wordt al twee jaar overlast gedoogd (er ligt een akoestisch rapport waarin overschrijding geconstateerd wordt) en worden de omwonenden met grote regelmaat ‘s nachts uit bed gepiept. En wat doet de “strenge” gemeente Zwolle? Precies. Vooralsnog niets.

Ook de tekst “Het is Zwolle een klein beetje een raadsel waarom zoveel inwoners geluidsoverlast ervaren” getuigt niet van een professioneel inschattingsvermogen voor wat betreft geluidsoverlast bij de Gemeente Zwolle. Het geluid was op kilometers afstand meer dan duidelijk te horen.

Het voordeel van die evenementen; het zijn maar een paar dagdelen per jaar.

Advertisement