Overleg met Wethouder van As

overleg-stockfotoEind mei hebben de omwonenden een eerste gesprek gehad met Wethouder van As. Dat was wat ons betreft een heftig maar positief overleg. We hebben goed de gelegenheid gekregen ons probleem en ons zeer lage vertrouwen dat er nog in onze lokale overheid is/was, toe te lichten. We hebben aangegeven dat we blij zijn met het ingrijpen/optreden van B&W (d.m.v. persoonlijke inzet van de heren van As en de Heer), maar dat we het wél onbegrijpelijk vinden dat dit probleem zo lang op een te laag niveau binnen de Gemeente Zwolle is opgepakt.

Naar aanleiding van de open brief van 70 omwonenden aan Burgemeester Meijer en de heer Pierre Boels zijn we uitgenodigd voor een gesprek a.s. woensdag 2 juli a.s. Bij dat gesprek zijn ook de Wethouders Rene de Heer en Filip van As aanwezig. Ook Boels B.V. zal vertegenwoordigd zijn. Wij zijn erg benieuwd naar de reactie van de heer Meijer én van de heer Pierre Boels op de inhoud van de open brief.

In het overleg met de Wethouder hebben wij herhaald dat onze insteek is en blijft, het op deze locatie stoppen van de activiteiten op het achterterrein. Boels zelf hoeft echt niet weg. Indien dat nodig moet zijn, zullen we alle juridische stappen ondernemen. Dat richt zich op het aantonen, dat de Gemeente Zwolle in de vestigingsfase van Boels onzorgvuldig resp. onbehoorlijk heeft gehandeld. Ook zal bezwaar en beroep worden aangetekend tegen maatwerkvoorschriften, die onvoldoende de verantwoordelijkheid van de Gemeente voor de leefomgeving waarborgt.

Ook is in het overleg het misverstand ter sprake gekomen, dat de akoestische signalering verplicht aan zou moeten staan. Dat is niet zo (Klik hierop voor uitleg).  We hebben de Gemeente gevraagd om in afwachting van resultaten uit overleg en/of juridische procedures tenminste op te treden tegen de NIET wettelijk verplichte zéér luide akoestische signalering die NODELOOS en NUTTELOOS de leefomgeving verstoord. De Gemeente is echt NIET verantwoordelijk en aansprakelijk voor de wijze waarop een werkgever zijn ARBO-verantwoordelijkheid invult.

Advertisement